Sejarah Syria & Kekejaman Syiah

Nota ini adalah hasil perkongsian tokoh ulama’ Syria, Syeikh Hassan di UPM ketika beliau datang ke Malaysia akhir tahun lepas dan menceritakan peristiwa sebenarnya yang berlaku di Syria.

PERISTIWA SYRIA


Syria merdeka dari penjajahan Perancis pada 1945, dan telah diperintah oleh anak bangsa Syria sendiri sehingga zaman Hafez Al-Assad yang telah memerintah selama 32 tahun dan diikuti oleh anaknya Basyar Al-Assad yang telah memerintah selama 11 tahun. Syria telah menjadi negara yang diperintah oleh diktator.

Hafez Al-Assad berpegang pada Syiah Nusairiyah, yang menyimpan perasaan dengki terhadap rakyatnya yang majoriti merupakan Muslim Sunni. Pengikut Syiah Nusairiah turut mencaci dan menghina Saidina Aishah dan Ummahatul Mukminin radhiyallahu anhum. Ajaran ini telah diharamkan sembelihan mereka, dan mereka sendiri tidak solat di masjid pengikut ahli sunnah wa jamaah. Mereka terkenal dalam melakukan kejahatan yang pelbagai.

Kerajaan Syria didokong oleh Iran yang terkenal dengan Syiahnya, bahkan Hafez sendiri merupakan pelampau Syiah.

Syeikh Hassan seterusnya menceritakan tentang Syria yang mana 6 peratus darinya merupakan Syiah Alawie, 10% darinya beragama Kristian dan 84% daripada rakyatnya beragama Muslim Sunni. Iran mempertahankan tindakan ganas regim Hafez yang membunuh rakyatnya sendiri. Begitu juga Hizbullah di Lubnan juga menyokong tindakan Hafez Al-Assad.

Bermula zaman ayahnya- Hafez Al-Assad- konflik berdarah di Hama pada tahun 1982 yang berlaku selama 27 hari mengorbankan hampir 46,000 penduduk Hama. Peristiwa ini menyebabkan rakyat Syria mendiamkan diri dari politik hingga kini. Rakyat mula kembali bangkit terhadap kezaliman yang berlaku semenjak 8 bulan yang lalu. Permulaan revolusi berlaku di Hama, kemudian merebak ke bandar-bandar lain seperti Dar’aa, Hauran, Halab bahkan sehingga ia berlaku di 157 tempat di Syria.

PUNCA KEBANGKITAN

Ada sekumpulan kanak-kanak seramai lingkungan 28 orang bermain-main dan telah menulis sesuatu di dinding sekolah mereka. Apa yang ditulis oleh kanak-kanak ini ialah “RAKYAT MAHU JATUHKAN KERAJAAN”. Slogan ini telah dilaungkan di negara-negara yang berlaku kebangkitan rakyat di Timur Tengah. Pasukan keselamatan Syria telah menangkap kanak-kanak ini. Mereka telah diseksa dengan cara mencabut kuku-kuku kaki dan tangan mereka. Salah seorang kanak-kanak itu telah meninggal dunia dan keluarganya meminta mayat kanak-kanak itu serta kanak-kanak lain dilepaskan. Kerajaan telah meletakkan syarat di mana bila mahu lepaskan kanak-kanak itu, mereka perlu memberi wanita-wanita di kalangan mereka untuk dinikahi oleh puak-puak kerajaan Syria ini (satu bentuk penghinaan), maka berlakulah kebangkitan di Syria.

BENTUK KEZALIMAN YANG BERLAKU SEPANJANG TEMPOH SAURAH (KEBANGKITAN)

1- Dalam masa 42 hari telah terbunuh Syahid seramai 4,000 orang rakyat Syria.

2- 39,000 orang telah cedera, mereka tidak dirawat dan dibiarkan sahaja.

3- Satu peristiwa di mana seramai 19 orang doktor di hospital dan 40 orang pesakit di hospital tersebut dibunuh tentera Assad di wilayah Doma.

4- 9,000 tahanan ditahan.

5- 413 orang telah syahid di dalam penjara.

6- Wanita-wanita diculik dan dibawa ke tempat yang tidak diketahui. Wanita ini telah dirogol di hadapan abang-abang, ayah, anak-anak, dan ahli keluarga mereka. Sebelum dirogol, mereka digari terlebih dahulu.

7- Seorang ukhti bernama Zainab Al-Husni dari Hims, di Madinah Khalid bin Al-Walid. Beliau telah ditangkap dan mahu diperkosa oleh tentera yang menangkapnya. Tetapi beliau melawan. Lantas beliau dibunuh dan telah dipotong 4. Anggota badan yang dikerat itu dimasukkan ke dalam plastik, lalu dicampakkan ke hadapan keluarga beliau.

8- Mengucapkan takbir merupakan sesuatu yang tidak disukai.

9- Menyuruh tukar Laa Ilaha Illa Basyar Asad.

10- Basyar Assad juga daripada kelompok Syiah yang terkeluar daripada Islam dan mengharuskan untuk membunuh Muslimin Sunni. 84% daripada posisi kepimpinan Rejim Basyar Assad dipegang oleh kaum keluarga mereka yang terdiri daripada 3 keluarga besar, 6% daripada posisi tersebut pula daripada kaum Ajam dan 10% lagi daripada golongan Kuffar. Tiada posisi bagi Ahlus Sunnah wal Jamaah. Kezalimannya terhadap wanita dan kanak-kanak juga terlalu dahsyat melebihi Israel. Rakyat Sunni dibunuh sesuka hati tetapi walau seorang Israel pun tidak ditumpahkan darah.

FATWA ULAMA TENTANG SAURAH DI SYRIA

Rabitah Ulama Syria yang diasaskan oleh Dr Ali As-Sobuni dan Rabithah Ulama Sedunia telah berfatwa kepada rakyat Syria agar mempertahankan rumah mereka daripada keganasan tentera walaupun dengan menggunakan pisau dengan berdalilkan hadis berikut:

“Barangsiapa terbunuh mempertahankan hartanya, maka dia syahid; barangsiapa terbunuh mempertahankan ahli keluarganya, maka dia syahid; atau mempertahankan agamanya, maka dia syahid” -hadith ini dikeluarkan oleh Abu Daud dalam Sunannya (2/275) An-Nasaie dan Tirmidzi dan disahihkan oleh Imam Al-Albaniy dan Ahmad (1652 dan 1653) dari jalan Said Bin Zaid dan sanadnya Shahih.

PERKARA TERBARU


1- Masa depan kebangkitan ini begitu baik. Ia berterusan dan semakin kukuh. Lebih 30,000 tentera yang terdiri dari pegawai telah bersama rakyat. Mereka ini telah melindungi orang-orang yang turun berdemo kerana tidak tahan melihat kekejaman rejim Basyar Assad ini yang sesuka hati membunuh rakyatnya sendiri.

2- Pertubuhan Arab (Liga Arab) telah mengambil pendirian tentang apa yang telah Syria lakukan terhadap rakyatnya. Mereka tidak membenarkan pegawai-pegawai Syria memasuki tanah mereka. Tetapi ada dua negara yang tidak berpendirian sedemikian iaitu Iraq dan Lubnan. Iraq tidak berpendirian sedemikian kerana pemimpin Syria merupakan orang Syiah dan mereka selalu meminta pertolongan dari Iraq kerana Iraq merupakan negara Syiah.

3- Syeikh Yussuf Al-Qaradhawi telah mengeluarkan fatwa bahawa mereka yang terbunuh dalam keadaan yang sebegini adalah seorang yang syahid.

4- 95% ulama Syria telah bersama dalam kebangkitan rakyat ini.

5- 19% negara-negara Arab telah mewajibkan sekatan politik dan ekonomi ke atas Syria.

KENAPAKAH KITA KURANG MENGETAHUI DENGAN JELAS ISU SYRIA?

1- Gambaran tentang Syria agak tidak jelas bila dijelaskan oleh media, kerana itu Syeikh Hassan dihantar bagi menjelaskan apakah sebenarnya yang berlaku.

2- Media barat sebenarnya tidak mahu manusia dunia tahu akan apakah sebenarnya yang berlaku di Syria. Lalu mereka telah memutarbelitkan fakta.

3- Syeikh Khalid Hasan bercerita, ketika beliau di Indonesia dan bertemu dengan seorang teman, teman itu berkata dia lihat di akhbar bahawa ramai orang menyokong Kerajaan Syria. TV Indonesia juga menyiarkan bahawa ramai yang menyokong Kerajaan Syria yang dipimpin oleh Basyar Al-Assad. Apa yang berlaku sebenarnya ialah, kerajaan telah mengumpulkan pegawai-pegawainya supaya berkumpul dalam erti kata lain mahu menunjukkan kepada dunia bahawa Basyar Al-Assad ini mempunyai ramai yang menyokong beliau.


4- Jangan terpedaya dengan kenyataan-kenyataan yang kita dengar dari ahli intelektual Syria dan ahli politik Syria bahawa Syria menentang Israel. Kerana sejak zaman ayah Basyar Al-Assad lagi (Hafez Al-Assad) tidak satu peluru pun yang singgah ke tanah Israel. Bahkan Tanah Tinggi Golan yang terletak di Tanah Syria telah dikuasai oleh Israel.

5- Kita banyak tidak tahu tentang isu Syria selama ini sebab media telah dikawal oleh pihak rejim Basyar Assad. Manakala sumber media lain tidak dibenarkan memasuki Syria untuk membuat liputan. Segala gambar dan video yang menjadi bahan bukti adalah hasil rakaman daripada para pendemonstrasi yang bertekad untuk merakam sendiri kezaliman tersebut dan kebanyakan daripada mereka telah menemui syahid. Sebahagian rakaman lain telah dijual oleh tentera rejim Basyar Assad dengan harga 100 dolar. Syeikh Dr Khalid Hassan Al-Hindawi merupakan delegasi khas Syeikh Dr Yussuf Al-Qaradhawi ke Asia Tenggara untuk menyampaikan dan menyebarkan berita sebenar.

PERANAN KITA SELAKU SEORANG MUSLIM & SELAKU SEORANG MANUSIA

-Mendoakan saudara kita di Syria

-Menghulurkan bantuan untuk mereka dari segi kewangan

-Menyebarkan berita sebenar tentang apa yang berlaku di Syria

PENUTUP

Ingatlah Saudaraku, Nabi SAW bersabda yang bermaksud:
“Barangsiapa yang tidak mengambil tahu hal orang Islam yang lain, maka bukan dari kalangan kami”

dan ingatlah selalu akan tempat kembali bagi mereka yang zalim:
Kalam Saidina Ali KWJ; “Sesungguhnya negeri yang batil itu sekejap sahaja sedangkan negeri yang benar itu tetap sehingga datangnya kiamat”.

Firman Allah Taala dalam Surah Al-Isra’ ayat 81:
“Dan katakanlah: Telah datang kebenaran (Islam), dan hilang lenyaplah perkara yang salah (kufur dan syirik); sesungguhnya yang salah itu sememangnya satu perkara yang tetap lenyap”.

Firman Allah dalam Surah Ar-Ra’d ayat 17:
“adapun buih itu maka akan hilang lenyaplah ia hanyut terbuang, manakala benda-benda yang berfaedah kepada manusia maka ia tetap tinggal di bumi. Demikianlah Allah menerangkan misal-misal perbandingan”.

(Disampaikan pada 6 Disember 2011 di Uni Putra Malaysia)

51 Comments on "Sejarah Syria & Kekejaman Syiah"

 1. Francesco November 26, 2015 at 9:38 am ·

  I’m reading your blog and an excellent method to
  promote your content came to my mind. Search in google for: Willard’s Tips – SM Traffic

 2. Sue Marshall December 26, 2015 at 11:25 am ·

  Have you ever thought about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is fundamental and all. Nevertheless think of if you added some great visuals or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and video clips, this site could undeniably be one of the most beneficial in its niche. Excellent blog!

 3. Joseph Oliver December 27, 2015 at 11:07 am ·

  When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three e-mails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Bless you!

 4. Alan Wilson December 28, 2015 at 12:27 am ·

  Hmm is anyone else having problems with the pictures on this blog loading? I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feed-back would be greatly appreciated.

 5. Kylie King December 28, 2015 at 9:23 pm ·

  Thank you ever so for you blog post. Fantastic.

 6. Angela Campbell December 29, 2015 at 6:13 am ·

  Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 7. Katherine Walsh December 29, 2015 at 5:01 pm ·

  As a leading , Swindon-based packaging company GWP is able to be in line for more Government-related work after winning a place on a list of approved suppliers to the Ministry of Defense. Whether you’re a lover of cooperative play or a fan of mindless PVP, Warriors Orochi 3 Hyper is waiting for you. But really this only serves to save you from clays when clearing buildings.

 8. Stewart Bell December 29, 2015 at 10:38 pm ·

  I truly appreciate this post. I have been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thank you again!

 9. Gordon Peters December 30, 2015 at 6:27 am ·

  Hello, I enjoy reading all of your article post. I like to write a little comment to support you.

 10. Tim Hodges December 30, 2015 at 5:37 pm ·

  Hey There. I found your blog using msn. This is a very well written article. I’ll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful info. Thanks for the post. I’ll certainly comeback.

 11. Colin Graham December 31, 2015 at 6:29 am ·

  My wife and i got absolutely peaceful that Louis could conclude his investigation through your precious recommendations he grabbed out of the site. It is now and again perplexing to simply continually be giving freely tips and tricks which usually the rest could have been making money from. We really take into account we need the blog owner to thank for this. The explanations you’ve made, the easy web site navigation, the relationships you can help to create it’s got most impressive, and it’s really leading our son and us consider that the idea is brilliant, and that is exceedingly important. Many thanks for all!

 12. Adrian Robertson December 31, 2015 at 5:57 pm ·

  Please let me know if you’re looking for a writer for your weblog. You have some really great posts and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an email if interested. Cheers!

 13. Donna Slater December 31, 2015 at 6:03 pm ·

  I enjoy what you guys tend to be up too. This type of clever work and reporting! Keep up the very good works guys I’ve included you guys to my personal blogroll.

 14. Jennifer Abraham January 1, 2016 at 2:13 am ·

  I want it easy to change template colors; a gallery area; calendar and of course the blogging area should be easy to manage/update. Names and links would be greatly appreciated..

 15. Brandon Buckland January 1, 2016 at 10:30 pm ·

  I couldn’t refrain from commenting. Well written!

 16. sophie evans January 2, 2016 at 1:53 am ·

  I truly appreciate this blog article.Really looking forward to read more. Great.

 17. Rose Black January 2, 2016 at 6:33 am ·

  If you don’t already have one hit the +1 icon and then hit the Create profile and +1 button and proceed with creating your profile including a +1. Nonetheless, the crew wants to produce the show through this technique as single-camera setup gives the director more control over every shot. In the West, the employment experience of the next couple of generations will be dramatically different from that of the 20th century.

 18. Dylan Paterson January 2, 2016 at 6:55 am ·

  Thanks a lot for sharing this with all of us you really understand what you are talking about! Bookmarked. Kindly additionally talk over with my site =). We will have a hyperlink exchange arrangement between us

 19. Jan Poole January 2, 2016 at 6:11 pm ·

  You can certainly see your expertise within the work you write. The sector hopes for even more passionate writers like you who aren’t afraid to mention how they believe. All the time follow your heart.

 20. Lily James January 2, 2016 at 6:12 pm ·

  I’ve been absent for a while, but now I remember why I used to love this site. Thanks , I will try and check back more often. How frequently you update your website?

 21. Phil Randall January 3, 2016 at 7:07 am ·

  Nice post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon everyday. It’s always exciting to read content from other writers and use something from their web sites.

 22. Ava Duncan January 3, 2016 at 7:14 am ·

  Good way of explaining, and nice paragraph to take data about my presentation focus, which i am going to deliver in school.

 23. Maria Hamilton January 3, 2016 at 11:33 pm ·

  It tracks every player’s movement, blocks, and placed, item used. The Minecraft Survival Guide will be an information product that serves to teach novice and experienced players on the details of the game at a bit more rapid pace than they are accustomed to. There are thousands of games that you could find on the internet or you can buy them from the nearest gamming centers.

 24. Kimberly Black January 3, 2016 at 11:34 pm ·

  Genuinely no matter if someone doesn’t be aware of afterward its up to other people that they will help, so here it takes place.

 25. Ava Piper January 4, 2016 at 10:05 am ·

  I have been surfing online more than three hours these days, but I by no means found any fascinating article like yours. It is beautiful value enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made just right content as you did, the internet will be a lot more helpful than ever before.

 26. Blake Mitchell January 4, 2016 at 10:08 am ·

  I really need to tell you that I am new to posting and really loved your page. Very possible I am probably to store your blog post . You indeed have excellent article content. Truly Appreciate it for telling with us your current domain article

 27. Matt Manning January 5, 2016 at 7:34 am ·

  What’s up to every body, it’s my first pay a visit of this webpage; this website contains amazing and truly fine stuff for readers.

 28. Lily Ellison January 5, 2016 at 7:35 am ·

  Thanks for the auspicious writeup. It in fact used to be a entertainment account it. Look advanced to more delivered agreeable from you! However, how can we keep in touch?

 29. Jason Watson January 5, 2016 at 7:59 pm ·

  I think other site owners should take this website as an model – very clean and great style and design, not to mention the content. You’re an expert in this topic!

 30. Edward Martin January 5, 2016 at 8:00 pm ·

  This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I have shared your site in my social networks!

 31. Elizabeth Peters January 6, 2016 at 10:40 am ·

  Excellent read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch as I found it for him smile So let me rephrase that: Thank you for lunch!

 32. Benjamin Oliver January 6, 2016 at 10:41 am ·

  Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources back to your weblog? My blog site is in the very same niche as yours and my visitors would truly benefit from some of the information you present here. Please let me know if this alright with you. Cheers!

 33. Tim Mackay January 6, 2016 at 9:55 pm ·

  We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community.

 34. Tim Duncan January 6, 2016 at 9:59 pm ·

  Hi! I simply would like to offer you a big thumbs up for the excellent info you have right here on this post. I’ll be coming back to your website for more soon.

 35. Lisa Campbell January 7, 2016 at 7:31 am ·

  Hi there! Would you mind if I share your blog with my zynga group?There’s a lot of folks that I think would really appreciate your content. Please let me know. Cheers

 36. Rose Allan January 7, 2016 at 7:31 am ·

  Thanks for the marvelous posting! I really enjoyed reading it, you will be a great author.I will be sure to bookmark your blog and may come back from now on. I want to encourage that you continue your great job, have a nice weekend!

 37. Frank Smith January 7, 2016 at 5:53 pm ·

  I am really loving the theme/design of your website. Do you ever run into any browser compatibility issues? A couple of my blog visitors have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any recommendations to help fix this problem?

 38. Jake Robertson January 7, 2016 at 5:54 pm ·

  Howdy would you mind letting me know which hosting company you’re working with? I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog loads a lot faster then most. Can you suggest a good hosting provider at a fair price? Thank you, I appreciate it!

 39. Benjamin Payne January 8, 2016 at 1:16 am ·

  These are best Bluetooth headphones for i Pod Touch 4G. Orthodynamic headphones were very popular worldwide in the 1970s. The Carrying Case: All three are quite durable and stiff.

 40. Alison Martin January 8, 2016 at 1:17 am ·

  Useful information. Fortunate me I discovered your website by accident, and I am shocked why this coincidence didn’t happened earlier! I bookmarked it.

 41. Adrian Lawrence January 8, 2016 at 12:45 pm ·

  I am sure this piece of writing has touched all the internet viewers, its really really nice piece of writing on building up new webpage.

 42. Dylan Knox January 8, 2016 at 12:46 pm ·

  Hi there, I do believe your site might be having web browser compatibility problems. Whenever I look at your site in Safari, it looks fine however, if opening in IE, it has some overlapping issues. I just wanted to give you a quick heads up! Aside from that, excellent website!

 43. Carol Mills January 9, 2016 at 9:53 am ·

  Our company is presenting free samples of premium Belgium chocolates. To become allowed, merely respond to our comment with your address and we’ll get it out over the next day.

 44. Nicholas North January 9, 2016 at 9:56 am ·

  Hello there! Do you know if they make any plugins to protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hard on. Any suggestions?

 45. Stephen Fisher January 9, 2016 at 9:49 pm ·

  I do trust all of the ideas you’ve presented for your post. They are very convincing and can certainly work. Still, the posts are very brief for newbies. Could you please lengthen them a bit from subsequent time? Thanks for the post.

 46. Jan Hill January 9, 2016 at 9:50 pm ·

  An outstanding share! I have just forwarded this onto a co-worker who was doing a little homework on this. And he actually bought me lunch because I found it for him…lol. So let me reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending some time to discuss this subject here on your web site.

 47. Victoria Cameron January 10, 2016 at 8:04 am ·

  Apple now has Rhapsody as an app, which is a great start, but it is currently hampered by the inability to store locally on your iPod, and has a dismal 64kbps bit rate. If this changes, then it will somewhat negate this advantage for the Zune, but the 10 songs per month will still be a big plus in Zune Pass’ favor.

 48. Amy Springer January 10, 2016 at 8:07 am ·

  Sweet blog! I found it while searching on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Thanks

 49. Google January 10, 2016 at 8:37 pm ·

  Please go to the sites we stick to, including this a single, because it represents our picks in the web.

 50. Alison Martin January 10, 2016 at 8:40 pm ·

  No matter if some one searches for his required thing, thus he/she wants to bee available that in detail, thus that thiing is maintained over here.

 51. Austin Bower January 10, 2016 at 8:42 pm ·

  Epidemics have clearly been reported between these three time periods: 1919 to 1925, 1936 to 1949, and 1964 to 1979. These mites could be killed as a part of the treatment for scabies by using insecticides such as Scabicides’.

Comments are now closed for this article.